Speciale tochten

Delta tocht Zeeland (Nederland)


Iedere winter organiseren we enkele malen deze unieke tocht dwars door Zeeland. Reeds meer dan 15 jaar al zijn we er present voor een ganse dag uitstap.
We kennen er de beste plaatsen om onze wintergasten te bekijken. We garanderen er honderden eenden en ganzen en volop steltlopers en waarschijnlijk enkele speciale wintergasten.
Om maximaal te genieten van deze uitstap is het aantal deelnemers beperkt tot 9 personen. Er zijn steeds 2 of 3 natuurgidsen mee om een op en top service te geven gedurende de ganse dag. Verrekijkers, telescopen en determinatieboeken zijn aanwezig. We organiseren deze tochten in januari en februari, ieder jaar. Echt de moeite waard!

 

We bieden ook exclusieve route kaarten aan met aanduiding van de observatieplaatsen in Zeeland 'in samenwerking met Fietsroute-netwerk'


Lac Du Der (Frankrijk)


In de maand november gaat Natuurgidsen op locatie op en rond de Lac Du Der. Verblijf van meerdere dagen is aanbevolen (duurtijd zelf te kiezen).
Naast de Zwinregio is dit onze 2de thuishaven. Reeds 10-tallen jaren komen we er op bezoek en kennen de streek dus zéér goed. We brengen je naar de beste plaatsen om de bijzondere trek van de tienduizenden Kraanvogels te beleven. Je geniet er van de vele soorten vogels die er aanwzig zijn en van de prachtige op- en ondergaande zon. Deze trip is zeker en vast geschikt voor de natuurfotograaf. We weten er de beste schuilhutten zijn voor fotografie en mooie locaties.
We verzorgen indien gewenst voor een gecombineerde cultuur en natuurtrip. Op tijd je plaats reserveren doe je door 2 maand op voorhand info aan te vragen.

 

We bieden ook exclusieve route kaarten aan met aanduiding van de observatieplaatsen aan de Lac Du Der'in samenwerking met Fietsroute-netwerk'


Cap Gris-Nez en Cap Blanc-nez (Frankrijk)


De 2 fantaschie mooie kapen aan het Kanaal in het departement Pas-de-Calais. In het voorjaar brengen we een bezoek aan de Drieteenmeeuwen kolonie en genieten van het prachtige landschap. Ook de fauna is er prachtig. In de zomer gaan we op pad om het landschap fotografisch vast te leggen en in het najaar is de trek van de vogels een pluspunt.

 

Op bezoek in de Ardennen ((Torny)


We kennen de streek vanuit onze BJN (nu de JNM) tijd en gaan er nog steeds graag naar toe. Natuurgidsen is in deze regio 'thuis' en kan je een dagvullend natuurprogramma aanbieden. De trips gaan door in het voorjaar en in de zomermaanden.

 

Nuttige informatie

Wandeling info
 • Zorg steeds voor passende kledij op de wandeling
 • Goede wandelschoenen of laarzen afhankelijk van het gebied
 • Een verrekijker meehebben is steeds handig
 • De meeste wandelingen zijn voor iedereen geschikt
 • Soms zijn de paden niet geschikt voor rolstoelen en/of buggy's
 • Kom op tijd
Nuttige info
 • De gidsen van Natuurgidsen zijn gediplomeerde gidsen
 • Gidsen steeds met liefde en respect voor de natuur
 • Hebben aandacht voor zowel fauna als flora
 • Natuurgidsen verzorgd meer dan 300 wandelingen per jaar
 • Al 40 jaar actief in de Zwinregio
 • Lid en medewerkers van tientallen organisaties