Natuurgidsen.eu vzw

De drijvende kracht en oprichters van de Natuurgidsen.eu vzw zijn Hendrik Borglevens, Patrick Janssens en recent ook Jan Talloen en Misjel Decleer.
Dit tesamen met onze bestuursleden, moderators en een team natuurgidsen, fotografen en natuurliefhebbers.
De VZW is een initiatief van 'jonge' natuurgidsen met toch al enkele decennia ervaring met rondleidingen in de natuur. We doen immers zo'n 400 wandelingen per jaar.

 • Doel van Natuurgidsen ...

  Ons doel bij Natuurgidsen is om het grote publiek mee te laten genieten van de prachtige natuur. Dit op een respectvolle manier met volle beleving 'door weer en wind'. Ons publiek is algemeen tot gespecialiseerd in een bepaald interessegebied van de natuur. Tijdens onze activiteiten proberen we steeds op een aangename boeiende wijze de natuur in beeld te brengen. Van eenvoudig tot op onderzoek niveau. Ook hebben we als doel om de kennis over te dragen naar anderen in functie van natuurbeleving, veldwerk en natuurfotografie.

  Ons Natuurgidsen team kan ook rekenen op een resem van zéér getalenteerde externe natuurgidsen elk met hun eigen specialiteit in het veld.

  We werken voor of nauw samen met het Zwin; Vogelbescherming Vlaanderen; Provincie West-Vlaanderen; Knokke-Heist Natuurpunt afdeling; Natuurpunt Uitkerkse polder; Natuurpunt Damme; Natuurpunt Brugs ommeland en de vogelwerkgroep Mergus.

  Mede dankzij dit versterkend team kunnen we steeds meer en meer specifieke activiteiten aanbieden;
  wens je ons team te versterken neem dan snel contact op met ons, in een natuurrijke omgeving bespreken we de mogelijkheden... je bent van harte welkom!

  contacteer ons
  • Seizoen wandeling
   Seizoen wandelingen

   Afhankelijk van het zeizoen richten we wandelingen in met een bepaald thema. Toegankelijk voor individuele bezoekers als kleine groepen.

   meer info
  • Speciale tochten
   Speciale tochten

   Echt doelgericht op pad gaan met één bepaald onderwerp. Dit kan individueel of in kleine groep. Deze tochten zijn meestal te voet, per fiets, per auto of met de boot.

   meer info
  • Wandeling op maat
   Wandeling op maat

   Speciaal voor kleine of grotere groepen kun je een wandeling op maat samen stellen. Je kiest het gebied, de tijd en het thema en wij bekijken de mogelijkheden. Ideaal als team-building uitstap of een familiewandeling.

   meer info
  • Ornithologie
   Ornithologie

   Voor de meer gespecialiseerde natuurliefhebbers hebben we doelgerichte vogeluitstappen. De nadruk ligt hier op het leren kennen en herkennen van de vogels in hun natuurlijk biotoop. Ideaal voor kleine groepen natuurliefhebbers, beginnende natuurgidsen en vogelkijkers.

   meer info
  • Opleidingen
   Opleidingen

   Naast onze wandelingen bieden we ook opleidingen aan. Naast het leren kijken en omgaan met de natuur ook hoe en wat als beginnende natuurgids.Opmerkzaamheid, details zien, hoe je groep blijvend respect geven voor de natuur. Daarnaast geven we ook fotografieopleidingen zowel voor de basis als de gevorderde gebruikers. Ook het fotograferen vcanuit een schuilhut is mogelijk met opleiding.

   meer info
  • Vaste wandelingen
   Vaste Wandelingen

   Wekelijks bieden we wandelingen aan voor het grote publiek. Je kunt bij deze wandelingen gerust individueel meestappen. Dit zijn onze basis wandelingen voor iedereen. We gaan op stap in leuke, mooie natuurgebieden in eigen regio. Je leert, ziet, ruikt en voelt de natuur. In onze agenda heb je steeds ook een overzicht van ons aanbod

   meer info