Onze regio

 • 1
  Zwinregio

  De “Zwinstreek” of “Zwinregio” situeert zich op grondgebied van de gemeente Sluis, de gemeente Knokke-Heist, de stad Damme, delen van de stad Brugge (Dudzele, Lissewege en Zeebrugge) en Zuienkerke en deelgemeenten. Het centrale punt is het Natuurcentrum het Zwin. Enkel voor gidsbeurten in het Provinciaal domein het Zwin gelden andere regels; je moet rekening houden met de reservatietijden van het centrum zelf en de opgelegde prijzen. (toegangsticket en gids - zie website het Zwin). In de Zwinstreek zelf bepalen we in samenspraak waar en wat we doen. Voornamelijk de Zwinduinen en Zwinpolders zijn boeiend en zeker in te plannen in je uitstap. Strand en zee wandelingen kunnen natuurlijk ook.

 • 2
  Zeeland - Schelde Delta

  Het zuid-westen van Nederland is één en al natuurpracht. Diverse waterpartijen markeren het landschap en bieden ruimte voor duizenden vogels. Als west-vlamingen hebben we ons hart verpand aan dit grenstukje natuur. Je kunt er urenlang vogelskijken. En dat doen we ook in deze regio. We kennen er al de mooiste en interessantste plaatsen voor observatie.

 • 3
  Damme - Polders

  Naast een rijk cultuur-historisch verleden, koestert Damme een schat aan waardevolle natuurgebieden en landschappen. Al of niet met knoestige knotwilgen of populieren beplante dijken, ingepolderde gronden en kreekrestanten getuigen er van de eeuwenlange strijd tussen mens en water. Natuurgidsen is hier ook kind aan huis en we begeleiden je graag rond in deze mooie streek.

 • 4
  Uitkerkse Polders - Blankenberge

  Het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen ligt in het weidse polderlandschap tussen Blankenberge en Wenduine. De Uitkerkse Polder biedt je met zijn 1500 hectare een schoon aanbod van weilanden, grachten, fraaie rietkragen en zilte graslanden. Hier geniet je van het typisch vlakke Vlaanderen. Vogels spotten is hier een ware belevenis!

 • 5
  Oostendse Polders

  De natuurreservaten Hoge Dijken, De Grote Keygnaert, de Bourgognepolder, de Zwaanhoek, Uitkerkse Polders en de Oostendse Kreken, stuk voor stuk het bezoeken waard. We nemen je graag mee op pad in deze natuurpareltjes.

Ons Werkgebied

Deze kaart toont aan in welke plaatsen wij de meeste activiteiten organiseren. Het is een zéér varierende natuurregio die echt alles te bieden heeft voor de natuurliefhebber. Buiten deze regio gidsen we enkel op uitzonderlijke aanvraag.

Regiomap

Overzichtsmap regio via Googlemaps

Onze vogelhutten

Beisbroek - BOSHUT

Is onze opleidingshut. Zéér geschikt om bosvogels in beeld te brengen. Deze foto schuilhut wordt verhuurd als opleidingshut. Je betaald voor een ganse dag. In de voormiddag krijg je een opleiding, in de namiddag ben je vrij om te fotograferen in de hut. Als je al ervaring hebt kun je natuurlijk de hut ok zelf een ganse dag huren met max. 2 personen. Op de pagina boshutagenda ontdek je wat er de laatste tijd is gefotografeerd.